Michiel Huijsman

Soundtrackcity Director


Michiel Huijsman is beeldend kunstenaar en onafhankelijk curator. Als curator heeft Michiel in het verleden verschillende lichtkunstprojecten in de openbare ruimte geïnitieerd: Michiel was een van de oprichters van Wally openbaar kunstlicht, een legendarisch kunstenaarsinitiatief dat van 1996 tot 2002 iedere nacht een lichtbeeld van 7×14 projecteerde tegen een blinde gevel aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam.

InnerCityWally en Oehoe

Andere kunstprojecten waren InnerCityWally in de Amsterdamse binnenstad, Oehoe in het Vondelpark in opdracht van Stadsdeel Zuid en Greenlight op het Damrak in opdracht van Gemeente Amsterdam, projectbureau Noord/Zuidlijn.

Lichtkunstwerken

Michiel is auteur van Lichtkunstwerken als The White Tube in opdracht van Gemeente Zaandam, BuitenVerlicht tijdens de nacht van de Utrechtse buitenplaats in Zeist, Bunnik en De Bildt en Gloei! op Pakhuis Wilhelmina aan de Piet Heinkade. Gloei maakt energie zichtbaar, op fitnessapparaten geleverde inspanning wordt omgezet in electra voor een enorm lichtkunstwerk aan de skyline van Amsterdam.