Michiel Huijsman

Soundtrackcity Director


Michiel Huijsman is beeldend kunstenaar en onafhankelijk curator. Michiel vormt samen met Renate Zentschnig het directieteam van Soundtrackcity. Sinds 2009 is Michiel verantwoordelijk voor de algemene bedrijfsvoering van Soundtrackcity. Daarnaast is hij sinds 2017 samen met Justin Bennett curator van het Soundtrackcity project Sonic West.

Initiator van kunstprojecten in de openbare ruimte

Voordat Michiel betrokken raakte bij Soundtrackcity initieerde hij als curator verschillende spraakmakende kunstprojecten in de openbare ruimte: Michiel was een van de oprichters van Wally openbaar kunstlicht, een legendarisch kunstenaarsinitiatief dat van 1996 tot 2002 iedere nacht een lichtbeeld van 7×14 meter projecteerde tegen een blinde gevel aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam. Na Wally O.K. realiseerde hij meer kunstprojecten in de publieke ruimte zoals InnerCityWally (2002) in de Amsterdamse binnenstad, Oehoe (2001) in het Vondelpark en Greenlight (2005) op het Damrak in opdracht van Gemeente Amsterdam, projectbureau Noord/Zuidlijn.

Lichtkunst

Michiel is auteur van Lichtkunstwerken als The White Tube (2007) in opdracht van Gemeente Zaandam, BuitenVerlicht (2012) voor de nacht van de Utrechtse buitenplaats in Zeist, Bunnik en De Bilt en Gloei! (2013) op Pakhuis Wilhelmina aan de Piet Heinkade.

Terug naar het overzicht