Projecten
In samenwerking met planologen, architecten, stadsbestuurders, geluidsontwerpers en bewoners werken wij aan innovatieve en duurzame resultaten.

mr. visserplein, amsterdam foto Schlijper

Crowdsourcing Mr. Visserplein

Soundtrackcity onderzoekt samen met het Centre for Urban Studies van de Universiteit van Amsterdam en een groep betrokken bewoners hoe stadsgeluid op een positieve manier kan bijdragen aan het verblijfsklimaat van de stad. Om dat op een zinvolle manier te doen en om een methode van werken te ontwikkelen die in de toekomst lokaal in meer steden kan worden toegepast is gekozen om te werken op een specifieke plek, het Mr Visserplein in Amsterdam.

Foto Michiel Landweerd

Sonic West

In opdracht van de Openbare Bibliotheek Amsterdam realiseert Soundtrackcity een interactief kunstobject in De Hallen in Amsterdam West dat de resultaten zichtbaar maakt van een innovatief werkproces waarbinnen burgers, professionals, geluidskunstenaars en schrijvers zich gezamenlijk verdiepen in het geluid van de stad.

Het kunstobject functioneert als luistermeubel waarin bezoekers van leescafé Belcampo met behulp van een interactieve plattegrond kunnen luisteren naar de door buurtbewoners en kunstenaars verzamelde geluiden en verhalen.

Doel van Sonic West is om de verbondenheid en betrokkenheid bij de directe leefomgeving van Amsterdammers te verdiepen door te luisteren en te werken met geluid.

Luisterwandeling Zuidas

Urban Sound Lab

Urban Sound Lab is een muziektheaterproject gebaseerd op de geluiden van Amsterdam Zuid en de geluidservaringen van haar bewoners.

Project impressies

Diverse projecten door de jaren heen.