Projecten

In samenwerking met planologen, architecten, stadsbestuurders, geluidsontwerpers en bewoners werken wij aan innovatieve en duurzame resultaten.

mr. visserplein, amsterdam foto Schlijper

Mr. Visserplein, Amsterdam

Soundtrackcity onderzoekt samen met het Centre for Urban Studies van de Universiteit van Amsterdam en een groep betrokken bewoners hoe stadsgeluid op een positieve manier kan bijdragen aan het verblijfsklimaat van de stad. Om dat op een zinvolle manier te doen en om een methode van werken te ontwikkelen die in de toekomst lokaal in meer steden kan worden toegepast is gekozen om te werken op een specifieke plek, het Mr Visserplein in Amsterdam.

Sonic West

In opdracht van de Openbare Bibliotheek Amsterdam realiseert Soundtrackcity een interactief kunstobject in De Hallen in Amsterdam West dat de resultaten zichtbaar maakt van een innovatief werkproces waarbinnen burgers, professionals, geluidskunstenaars en schrijvers zich gezamenlijk verdiepen in het geluid van de stad.

Het kunstobject functioneert als luistermeubel waarin bezoekers van leescafé Belcampo met behulp van een interactieve plattegrond kunnen luisteren naar de door buurtbewoners en kunstenaars verzamelde geluiden en verhalen.

Doel van Sonic West is om de verbondenheid en betrokkenheid bij de directe leefomgeving van Amsterdammers te verdiepen door te luisteren en te werken met geluid. Concreet geluid wordt ingezet om buurtbewoners via hun eigen zintuigelijke ervaring van hun omgeving te laten reflecteren op vragen als ‘Van wie is deze stad?’ ‘Wat maakt mijn stad leefbaar?’ ‘Waardoor voel ik mij verbonden met mijn omgeving?’ ‘Hoe wil ik dat mijn omgeving klinkt in de toekomst?’ ‘Wat kan ik daaraan zelf bijdragen?’

Urban Sound Opera

Urban Sound Opera is een muziektheaterproject gebaseerd op de geluiden van Amsterdam Zuid en de geluidservaringen van haar bewoners.

Een gezamenlijke verkenning van de klankruimte van Zuid wordt gepresenteerd in de vorm van een theatervoorstelling onder de titel ‘Amsterdam Urban Sound Opera’ in Ostade A’dam.

Project impressies

Diverse projecten door de jaren heen.

Soundtrackcity onderzoekt hoe stadsgeluid op een positieve manier kan bijdragen aan het verblijfsklimaat van de stad.

Heeft u interesse of een vraag?