Urban Sound Lab
Amsterdam Urban Sound Lab is een muziektheaterproject gebaseerd op de geluiden van Amsterdam Zuid en de geluidservaringen van haar bewoners.

De gevarieerde bevolkingssamenstelling gecombineerd met stedelijke veranderingsprocessen die de laatste tijd versneld op dit gebied inwerken vormen voor Soundtrackcity een urgente en boeiende context voor dit muziektheaterproject. Soundtrackcity heeft eerder in dit deel van de stad enkele spraakmakende geluidsprojecten gerealiseerd en een groot netwerk opgebouwd dat we met dit project aanspreken om een podiumproductie te realiseren.

Wat gaan we doen
Urban Sound Lab is een experimenteerruimte waarin we stedelingen bewust maken van de verbindende kracht en betekenis van hun auditieve beleving van de openbare ruimte. ’Soundtrackcity
Urban Sound Lab

Soundtrackcity is in 2017 gestart met het Urban Sound Lab; een reizend buurtlab. Een Lab waarin we stedelingen bewust maken van de verbindende kracht en betekenis van hun auditieve beleving van de openbare ruimte.

Stedelingen gaan onder leiding van onze kunstenaars aktief aan de slag met stadsgeluid, thuis, in het Lab, op straat, en online. Ze verzamelen zelfstandig, en onder begeleiding, voor hen persoonlijk betekenisvolle stadsgeluiden. Ze worden door onze kunstenaars begeleid met het onder woorden brengen van hun eigen geluidservaringen en verhalen die vervolgens een plaats krijgen op de interactieve soundmap die Soundtrackcity ontwikkelt voor Zuid.

Muziektheatervoorstelling

Musici en schrijvers van Soundtrackcity gaan met het verzamelde materiaal: geluiden, ervaringen en verhalen een muziektheatervoorstelling maken.
Deze gezamenlijke verkenning van de klankruimte van Zuid wordt gepresenteerd in de vorm van een theatervoorstelling onder de titel ‘Amsterdam Urban Sound Lab’ in CC Amstel.